Yhdistyksemme

Posti- ja logistiikka-alan unionin Varsinais-Suomen osasto ry. on yksi Posti- ja logistiikka-alan unionin 76 ammattiosastosta.

PAU:n Varsinais-Suomen osaston toimialueeseen kuuluu Turun lisäksi Turun lähiympäristö, johon lasketaan mukaan mm. Raisio, Mynämäki, Yläne, Auranmaa, Paimio, Sauvo, Kemiön saari, Parainen ja saaristo. Alueemme jäsenten suurin työnantaja on luonnollisesti Posti Oyj ja jäseniemme suurimmat työpaikat ovat postin jakelussa sekä Turun postikeskuksessa.

PAU:n Varsinais-Suomen osaston tärkein päättävä elin on vuosikokous, joka pidetään kerran vuodessa helmi-maaliskuussa. Vuosikokouksessa valitaan osaston toimintaa pyörittämään puheenjohtaja ja toimikunta. Toimikuntaan kuuluu 7 varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen. Toimikunta on pääsääntöisesti kokoontunut joka neljäs viikko, lukuun ottamatta kesäaikaa.

Alueen luottamushenkilöitä on kutsuttu puhe- ja läsnäolo-oikeudella toimikunnan kokouksiin. Toimikunnan harkinnan mukaisesti on perustettu erinäisiä työryhmiä erilaisia asioita työstämään ja valmistelemaan. Jäsenistön kannalta huomattavien asioiden käsittelemistä varten kutsutaan toimikunnan harkinnan mukaan osaston yleinen kokous koolle.