Tiedote

21.9.2023

Mm. kutsu osaston kokoukseen

PAUn Varsinais-Suomen osaston kokous 
Kesäkoti Mäntyniemessä, Postiljooninkuja 7, 20900 Turku to 5.10.2023 klo 17.30. 
Myös etäosallistumismahdollisuus teamsilla. Linkin voi pyytää osaston puheenjohtaja Marko Koivumäeltä ke 4.10. mennessä. 
Käsiteltävinä asioina mm.:
Hallituksen heikennykset ja leikkaukset työntekijöiden asemaan ja mahdolliset toimenpiteet, sekä SAK:n painava syy tiedotuskampanjan asiat (alustajana pääluottamusmies Tero Mäntylä)
Muut ajankohtaiset asiat
Osaston esitykset PAU:n liittovaltuuston syyskokoukselle. Esitykset toimitettava PAU:n V-S osastolle, PL 100, 20251 tai puheenjohtaja Marko Koivumäelle 3.10 mennessä marko.koivumaki@posti.com 
Ammattiosaston jäsenen erottaminen
Ulkopaikkakuntalaisten matkakulut korvataan ja kahvitarjoilu
***
VIIMEISIÄ VAPAITA HYTTIPAIKKOJA MYYDÄÄN Postipurjehdukselle m/s Viking Gracella TKU-Tukholma-TKU 10.-11.2023 pe iltalähdöllä. Lisätietoa Marko Koivumäeltä p. 040 768 2256
***
PAUn postinkäsittelyn edunvalvontapäivät pidetään Turun Scandic hotellissa 15-16.11.2023 
Kurssi on sopimuskoulutusta ja siihen voivat osallistua luottamusmiehet ja työsuojeluasiamiehet. Ilmoittautumiset PAUn sivujen kautta. 
***
PAU on ilmoittanut muiden SAKn liittojen rintamassa vastustavansa hallituksen aikeita työttömyysturvalain uudistamiseksi ja työntekijöiden aseman sekä oikeuksien heikentämiseksi. PAU:n edustamilla aloilla pätkätöitä tehdään läpi vuoden; määräaikaisissa työsuhteissa, vuokratyöntekijöinä sekä kausityöntekijöinä (kesä ja joulu). Lisäksi hallitus suunnittelee mm. määräaikaisten työsuhteiden solmimisen helpottamista siten, että enintään 12 kuukauden määräaikaisen työsopimuksen voisi jatkossa solmia ilman erityisiä perusteluita. Lisäksi postialalla on paljon henkilöitä osa-aikaisissa työsuhteissa sovitellun päivärahan tukemana, joihin esim. työttömyysturvan leikkaukset voivat osua kipeästi.
***
Ammattiosaston perinteinen pubitikka mestaruuskilpailu POSTIKKA järjestetään Galaxie Centerissä, Eerikinkatu 30 la 7.10.2023 klo 18. Osallistujille pientä tarjoilua. Ilmoittautumiset paikan päällä 15 minuuttia ennen tapahtumaa.
***
Kesäkoti Mäntyniemen syystalkoot ja päättäjäiset sunnuntaina 8.10 klo 11 alkaen. Laitetaan paikka talvikuntoon ja tehdään muita talkoopuhteita. Talkoo-/päättäjäisväelle tarjotaan ruokailu klo 14.30 ja sen päälle kahvit.
TOIMIKUNTA