Posti ilmoitti muutosneuvotteluista Turun esityötehtaalla

3.5.2023

Turun esityötehtaassa ilmoitettiin 3.5. muutosneuvotteluista, jossa vähennystarve koskee 28 henkilöä. PAU:n Varsinais-Suomen osasto ry teki asiasta esityksen, joka on lähetetty eteenpäin päättäjille.

Tervehdys!

Tänään 3.5. Turun esityötehtaan työntekijöille ilmoitettiin, että Helsinkiin sijoitetut Trecot alkavat tehdä Turun alueen ja ympäristön esitöitä ja 28 henkilön vähentämistarpeesta.

Turun ja ympäristöalueiden kaikkia työntekijöitä edustava PAU:n Varsinais-Suomen osasto ry haluaa tuoda esille edustamiensa Postin tuotannon työntekijöiden yksimielisiä kantoja tähän asiaan liittyen:

- Mikäli Turun esityötehtaaseen sijoitettaisiin 1-2 trecoa nyt olemassa olevasta kahdeksasta, vapautettaisiin näin Helsingin postikeskuksen ruuhkaa oleellisesti.

- Kun Trecoja todennäköisesti hankitaan lisää Postiin, niin jos tulevat koneet sijoitettaisiin Turkuun, niin voitaisiin hyödyntää Turun maantieteellistä sijaintia optimaalisesti.

- Voisiko sillä olla synergiahyötyjä, että Liedon Logistiikkakeskus toimii täällä, että täällä olisi myös treco-kapasiteettia?

- Esityön vähenemisen myötä oletettavasti täällä olisi tilat valmiina trecoja varten.

- Mikäli koneet saataisiin Turkuun, säilyisivät työpaikat täällä. Tällä olisi erittäin suuri merkitys henkisen hyvinvoinnin kannalta työntekijöille. Työntekijöiden ja myös päällystön pettymys oli käsinkosketeltavaa, kun heille ilmoitettiin taas uusista vähennyksistä. Suurelle osalle uudet yt:t olivat todellinen tyrmäys, koska vasta oli toivuttu edellisistä muutoksista. Keskittämiset, vuoropäiväjakelut ym. ovat menneet aika syvälle monen tunteisiin. Monet kokivat käyttäneensä todella paljon voimavaroja, että aikaisemmat muutokset ovat onnistuneet ja kokivat nyt alkaneen tilanteen epäkiitollisena.

Toivomme, että nyt Posti oikeasti näyttäisi tässä asiassa, että sillä on todellakin halu VÄLITTÄÄ työntekijöistään ja ottaa nämä em. asiat huomioon.

PAU:n Varsinais-Suomen osasto RY puolesta

Marko Koivumäki

puheenjohtaja

Jutta Venhola-Peltonen

sihteeri

Tommi Raitanen

esityötehtaan luottamusmies/toimikunnan jäsen