ITELLA YRITTI MURTAA LAILLISTA TYÖTAISTELUA

18.11.2013

Postinjakajat keskeyttivät työnsä hetkeksi Etelä-Turun postinjakelussa tänään aamulla vastalauseena liiton julistaman lisä- ja ylityökiellon murtoyrityksen seurauksena. Vastalauseessa oli kyse spontaanista mielenilmauksesta, josta päätettiin maanantaiaamuna työpaikalla.

Itellan työnjohdon antamien epäselvien ohjeiden vuoksi työntekijät tulkitsivat, että työnjohto oli sallinut ylityön tekemisen muutamien henkilöiden osalta katsomalla ylityön tekemistä sallivasti "läpi sormien". Työntekijöiden mielestä tämä katsottiin Posti- ja logistiikka-alan unionin julistaman lisä- ja ylityökiellon murtamisyritykseksi.

Posti- ja logistiikka-alan Unionin PAU:n Varsinais-Suomen osasto ymmärtää postinjakajien reaktion paikallisen työnjohdon asiatonta toimintaa kohtaan.

Ammattiosasto korostaa, että lisä- ja ylityökielto on sopimuksettomassa tilassa täysin laillinen työtaistelumuoto. Osasto vaatii, että Itella ohjeistaa asiasta työnjohtoaan tarkemmin. Työtaistelutoimien murtaminen tai sen yritys ei kuulu asialliseen työmarkkinakäytäntöön. Lisäksi se heikentää työehtosopimusneuvotteluiden ilmapiiriä. Yli- ja lisätyökielto koskee kaikkia Itellan työntekijöitä ja toimihenkilöitä.

 

Lisätietoja:
PAU:n Varsinais-Suomen osaston puheenjohtaja/
Turun alueen pääluottamusmies
Jussi Saariketo
puh: 044 268 5110
jussi.saariketo@posti.fi