POSTIN PÄIVÄJAKELUA JA SANOMALEHDEN YÖJAKELUA YHDISTETÄÄN – AMMATTIOSASTO HUOLISSAAN TYÖPAIKOISTA

12.9.2012 klo 18:00

Posti- ja logistiikka-alan Unionin PAU:n Varsinais-Suomen osasto on huolissaan Liedon, Tarvasjoen ja Marttilan alueen työpaikoista. Itella Posti Oy on ilmoittanut julkisuuteen muutoshankkeesta, jossa sillä on tarkoituksena perinteisen postin päiväjakelun eli perusjakelun ja yöllä tapahtuvan sanomalehden varhaisjakelun yhdistäminen Marttilan ja Tarvasjoen alueella. Lisäksi toimintaa ollaan keskittämässä Liedon jakelutoimipaikkaan.

Työnantaja on ilmoittanut 11.9.2012 käynnistyneissä yt -neuvotteluissa enintään kuuden vakinaisen työntekijän nykyisen työn loppumisesta Marttilan, Tarvasjoen ja Liedon alueella. Nyt alkaneet yt -neuvottelut koskevat kaikkiaan 24 vakituista työntekijää.

PAU:N VARSINAIS-SUOMEN OSASTO MOITTII TYÖNANTAJAA TYÖHYVINVOINNIN UNOHTAMISESTA


PAU:n Varsinais-Suomen osasto vaatii Itella Posti Oy:ltä vastuullisuutta tulevaisuuden suunnitelmissaan. Työnantaja Itellan suunnitelmat tulevat väistämättä ajamaan jakelutyötä yhä enemmän yöllä tapahtuvaksi työksi. Ammattiosasto tekee kaikkensa, jotta alalla ei ajauduta työsuhteissa osa-aikaistamisen kierteeseen, vaan työsuhteiden säilyminen kokoaikaisena on ensiarvoisen tärkeää. Työskentely enenevässä määrin yöllä pimeässä ja hankalissa olosuhteissa tuovat tullessaan lukuisia riskejä ja vaaroja. Lisäksi väistämättä edessä olevat työaikajärjestelyjen muutokset vastentahtoisesti yöllä tapahtuvaksi työksi heikentävät työntekijöiden sosiaalista elämää sekä tätä kautta jaksamista sekä työmotivaatiota. Myös muutokseen joutuvien työntekijöiden perhesuhteet ovat koetuksella mahdollisen työpaikkakunnan ja työaikojen muutosten ja irtisanomisuhan vuoksi.


PAU:n Varsinais-Suomen osasto ry:n puolesta:

Jussi Saariketo
Puheenjohtaja

Marko Koivumäki
Sihteeri

 


Listätietoja:
Jussi Saariketo,
puheenjohtaja/pääluottamusmies
puh: 044 268 5110
jussi.saariketo@posti.fi